Home page van Wijkvereniging De Flierefluiters

Laatste nieuws | e-mail
1989 | 1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005

Wijkvereniging De Flierefluiters

Wijkactiviteiten

Tienerbal

Met bijna alle wijken wordt het jaarlijkse Tienerbal georganiseerd. Dit bal is al vele jaren een zeer succesvolle happening voor kinderen vanaf groep 6 tot en met 15 jaar. Rond de driehonderd tieners dansen en hossen op carnavals- en popmuziek, verzorg door disco Dynamite. De diskjockeys voelen feilloos aan wat de tieners willen.

Kinderbal

Met een groot aantal wijkverenigingen wordt ieder jaar het Kinderbal georganiseerd. Dit bal vindt plaats in de zaal De Zwaan op zondagmiddag, een week voor carnaval. Kinderen tot en met 9 jaar beleven hier een gezellige carnavalsmiddag, waarbij clowns optreden en de Prins met zijn gevolg het bal tot een waar feest bombarderen.

 Carnaval(soptocht)

Enkele bestuursleden, aangevuld met een aantal enthousiaste leden, doen ieder jaar weer met een grote groep mee aan de Hoevense carnavalsoptocht. Heeft een idee gestalte gekregen dan gaan we in de weken voor carnaval fanatiek aan de slag om dit tot in detail uit te werken. Tijdens de optocht wordt het idee dan op een zo’n goed mogelijke manier uitgebeeld, het ene jaar met meer succes dan het andere jaar, maar de lol is er niet minder om. Successen blijven in de vele jaren dat we meedoen niet uit, maar ook wij kijken ieder jaar weer uit naar de schitterende carnavalswagen van onze bouwploeg.

Paaseieren zoeken

Op Paaszaterdag verzamelen zo’n veertig à vijftig kinderen op het Hofpark. Na het zoeken van de Paashaas tijdens een vossenjacht is de tijd aangebroken om eieren te zoeken. De kinderen in de leeftijd van nul tot en met tien jaar lopen, eventueel vergezeld van vader en moeder, eieren te zoeken die niet zomaar voor het oprapen liggen. Na afloop krijgen de kinderen na het welverdiende glaasje drinken een verrassing mee.

Fietstocht met barbecue

De jaarlijkse happening voor het hele gezin, vlak voor de zomervakantie. Cees Manniën stippelt ieder jaar een prachtige fietsroute uit en Jan Manniën bemant al jaren het rustpunt om de deelnemers te voorzien van een drankje. Zo’n honderd volwassenen en kinderen worden door het mooie West-Brabantse landschap geleid, soms genietend van een stralende zon, soms een regenbui trotserend.

Terug bij de Koekenshoeve wacht een feestelijke barbecue op een overdekt terras. Terwijl de volwassenen zich te goed doen aan een glaasje wijn of biertje met een stuk geroosterd vlees vermaken de kinderen zich uitstekend op het voetbalveld en in de speeltuin. Een gezellig stukje muziek, soms vergezeld van een spontaan live-optreden, en een ludieke loterij maken deze gezellige dag compleet.

Kaartavonden

Zes kaartavonden, rikken en jokeren, gedurende de wintermaanden, is ook al zo’n evenement wat niet meer weg te denken is in de wijk. Rond de dertig mensen, jong en oud keurig verdeeld, strijden onder leiding van Piet en Jaantje voor de dagprijzen. Op de laatste kaartavond wordt dan duidelijk wie winnaar van het hele seizoen is geworden: de rik-keizer(in) en de joker-koning(in).

Filmavond tieners

Dit in 2000 voor het eerst gehouden evenement was meteen een succes. De afgelopen jaren zijn we samen met wijkvereniging Den Driehoek met een bus vol tieners en begeleiding afgereisd richting het filmpaleis Metropolis in Antwerpen. De tieners mogen zelf een film uitkiezen en met grote bekers fris en emmers popcorn vermaken ze zich prima.

Sinterklaasviering

Op de laatste zondag voor 5 december wordt er met alle kinderen tot en met negen jaar het Sinterklaasfeest gevierd. Ieder jaar worden de kinderen weer op een andere manier bezig gehouden, variërend van knutselen tot meedoen aan een rollenspel. De zwarte Pieren hebben zich dan reeds onder de kinderen gemengd, al wachtend op Sinterklaas die meestal om half twaalf ten tonele verschijnt. Al zingend voor en met de Goedheiligman nemen de kinderen dankbaar de cadeautjes in ontvangst.

Kerstmiddag voor de 65 plussers

De eerste jaren werd de kerstmiddag voor de ouderen onder ons in het Steunpunt gehouden, wat voor de meeste mensen een vertrouwde omgeving is. Door de steeds toenemende deelname werd het Steunpunt te klein en werd er uitgeweken naar ’t Venneke. Sinds dit jaar is de Kerstmiddag weer in het Pluspunt (voormalig Steunpunt). Beginnend met koffie en banket, gevolgd door een gezellige bingo met prijzen, beschikbaar gesteld door onze middenstand. Afsluitend een Brabantse koffietafel met alles erop en eraan. Het is een middag waar de 65 plussers, niet in de laatste plaats door aanwezigheid van de Kerstman, nog lang over napraten.

Kerstcadeaus

Vlak voor Kerst worden bij alle leden door de kerstman, of kerstmannen en/of kerstvrouwen, persoonlijk een kerstpresentje afgegeven. De entourage wordt compleet gemaakt met muziek, een arrenslee en kerstverlichting.

Overige activiteiten

Naast de jaarlijks terugkerende activiteiten hebben ook een aantal activiteiten die spontaan worden georganiseerd of geen terugkerend karakter hebben. Voorbeelden hiervan zijn discoavonden voor de jeugd, vossenjachten, dansavonden en een wandelclub.

Verzorgen van attenties bij blijde en droevige gebeurtenissen

Indien wij op de hoogte zijn van geboortes, 50 en 60 jarige huwelijksfeesten, ziekenhuisopnames of sterfgevallen, geven wij op gepaste wijze blijk aan deze gebeurtenissen.

Bij 50 en 60 jarige huwelijksfeesten kunnen wij een toog plaatsen met versieringen en verlichting. Graag tijdig kenbaar maken zodat e.e.a. kan worden geregeld.

Bij geboortes hebben wij een reuze ooievaar, die we, indien gewenst, voor het huis plaatsen. De baby’s krijgen een kleine attentie vanuit de wijk.

Omdat wij niet altijd op de hoogte zijn van gebeurtenissen verzoeken wij iedereen ons hiervan melding te maken. Contactpersonen zijn Betsy Wagemakers en Jaantje Jongenelen.

 

 

 

 

 

 

 

December 26, 2009 | ©NvH voor BC De Flierefluiters