Home page van Wijkvereniging De Flierefluiters

Laatste nieuws | e-mail
1989 | 1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005

Wijkvereniging De Flierefluiters

Actueel

Filmavond 21 november 2008
4 meiden en 4 jongens hadden zich dit jaar opgegeven om mee te gaan naar de film. Dit keer was de reis niet naar Antwerpen, maar naar het nieuwe Euroscoop theater in Tilburg, waar 12 zalen met even zovele films tot onze beschikking stonden. Omdat we om 18.00 uur vertrokken en de rit maar een half uur duurde, konden we ook nog keuze maken voor films die om 19.00 uur begonnen.

De vier meiden, Eveline, Irene, Laura en Michelle kozen voor Radeloos, een Nederlandse film over een meisje dat verliefd wordt op een jongen maar die liefde in eerste instantie niet beantwoord ziet …. De moeite van het kijken zeker waard, vonden de dames.

Luc en Willem gingen naar de stoere James Bond film Quantum of Solace. Bond 007 komt dan terecht in moeilijke situaties en beleeft spectaculaire achtervolgingen, maar komt hier dan altijd weer heelhuids en als overwinnaar uit …..

De 3D computeranimatiefilm Madagascar 2 : Escape 2 Africa werd bezocht door Mans en Justin. Het gaat over een aantal dieren die in Central Park in New York leven, een reis maken met een vliegtuig en door een noodlanding terecht komen bij hun soortgenoten in een wildreservaat. Allerlei leuke en spannende avonturen volgen elkaar dan snel op, maar hoe het dan afloopt moesten ze helaas door “filmbreuk” missen. Een pleister op de wonde was dat ze een vrijkaartje kregen. Hopelijk kunnen ze deze keer de film wel helemaal afzien!

De tieners werden rond 22.00 uur netjes thuis afgezet door de meegereisde ouder Hans van der Logt (nog bedankt Hans!) en de bestuursleden Ries, Peter en Ronald. Het was zeker voor herhaling vatbaar en hopelijk is er dan ook meer animo.

11 viering, barbeque en sinterklaas 2008
CHECK ALLE FOTO'S EN VERSLAGEN (via knop hierboven)

Carnaval 2008,
1 t/m 5 februari 2008

Dit jaar was een druk carnavaljaar voor onze wijk met alleen maar hoogtepunten. Het grootste hoogtepunt is natuurlijk de 1 e prijs bij de A-wagens van onze Bouwploeg. Nogmaals namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze dik verdiende prijs.

Het carnavalsjaar begon op zaterdag 12 januari. Tijdens de CD-presentatie hebben we ons winnend lied “Wemme dur vaort in” als afsluiting van de avond voorgedragen. De sfeer is gezet.Op vrijdagavond 18 januari hebben we ons nuttig gemaakt op het druk bezochte tienerbal namens de wijken in Hoeven. Zondagmiddag 27 januari mochten de kinderen uit de wijken genieten van het bal, de clowns en de Prins met zijn gevolg.

Tussendoor hebben we, op verzoek van de Prins, tijdens het verbroederingsfeest tussen de stichtingen uit Hoeven, Bosschenhoofd en Stampersgat ons winnend lied ten gehore gebracht in een uitbundige foyer van Het kompas. De generale van Carnaval.

Vrijdagavond 1 februari hebben de Flierefluiters tijdens de sleuteloverdracht de Prins en zijn gevolg in de Raadszaal van Halderberge moreel en vocaal ondersteund. Nadat de Prins, letterlijk met de deur in huis, met de sleutel Peejenland had geopend werd het feest tot de kleine uurtjes voortgezet.

Op D-day tenslotte (dinsdagmiddag 5 februari) kon het niet meer stuk. Na een overwelvende zege van onze bouwploeg zag de loopgroep van de Flierefluiters (enkele verloren bestuursleden en fanatieke aanhang) kans om met “Wemme Wel-vaort” de jury met grote sommen geld om te kopen. De 1 e prijs was hiermee veilig gesteld. Het was zeker géén geld over de balk gooien.

Tussen het bier en de eieren van het carnaval hebben we op zaterdagochtend 2 februari (de dag) bescheiden ons 40-jarig jubileum gevierd. Na koffie met gebak, de voorzitter verrast door de overige bestuursleden, werd de bouwploeg getrakteerd op appelflappen en worstenbroodjes. Dat was een welkome onderbreking van een hectisch bouwweekend. Het echte feest voor alle leden wordt groots gevierd op 31 mei 2008. Hou deze datum alvast vrij. Be there!

Kerst 2007,
21 december 2007
Wie komen aan het einde van het jaar langs de deur, de kerstmannen. Getooid met een verlichte arrenslee trokken op deze koude avond drie kerstmannen (vrouwen) met hun gevolg, o.a. rendier Rudolf, door Hoeven om de leden van de wijk te verblijden met een leuke attentie en om namens het bestuur een persoonlijke kerstwens over te brengen. De attentie dit jaar was een onvervalste ambachtelijke peperkoek.

Nadat weer en wind was overwonnen, zelf bevroren vingers bleef een enkeling niet gespaard, werd er op een bekend adres opgewarmd met een lekker glaasje gluhwein. Deze gastvrouw wordt zeker in ere gehouden.

Deze activiteit is tevens de afsluiting van het afgelopen jaar. Het komende jaar belooft veel goeds, dan bestaat onze wijk 40-jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

December 26, 2009 | ©NvH voor BC De Flierefluiters