Home page van Wijkvereniging De Flierefluiters

Laatste nieuws | e-mail
1989 | 1990 | 1991 | 1992 | 1993 | 1994 | 1995 | 1996 | 1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005

Wijkvereniging De Flierefluiters

Foto's

KIJK voor alle fotos onder de knop FotoAlbum

Filmavond tieners vrijdagavond 16 april 2010

Op vrijdagavond 16 april zijn we met een tiental tieners en wat ouders naar de film in Etten-Leur geweest. In de nieuwe Cine-service bioscoop hebben we verspreid drie films bezocht. Alice in Wonderland, De gelukkige huisvrouw en The Clash of the Titans. Zowel de kinderen, ouders en de "vrijwillige" bestuursleden hebben genoten van een avondje film.

Paaseieren zoeken zaterdag 3 april 2010

Het weer voorspelde niet veel goeds. Om kwart voor elf nog donkere wolken en dreigende regen. Desondanks kwamen de kinderen in grote getallen naar het Hofpark. Zij zijn niet bang van een beetje regen.
In plaats van een vossenjacht had de Paashaas dit jaar een fotopuzzeltocht verzonnen. Alle kinderen hadden de juiste oplossing gevonden: PAASHAAS.
Na de zoektocht, met paraplus voor de naar beneden komende regen, stortte de kinderen zich, samen met de Paashaas, op het zoeken naar de eieren verstopt in het Hofpark. Op 1 ei na zijn alle 300 eieren teruggevonden.
Als afscheid kregen de kinderen de gevonden eieren mee naar huis, samen met een kleine attentie van de Paashaas.

Kerstmiddag 2009 voor de bejaarden van de Flierefluiters.

Zaterdag 12 december jl. was er weer een kerstmiddag voor de bejaarden.
Sinterklaas was nog maar net het land uit en de kerstman verscheen weer op de kerstmiddag van de Flierefluiters. De animo voor deze middag was weer erg groot er waren ruim 80 bejaarden aanwezig.
Er werd gestart met koffie en banketstaaf, daarna vond er weer de jaarlijkse bingo plaats met vele leuke prijzen. De bingo werd zoals altijd weer gedraaid door de kerstman met een vrouwelijke assistente. Tussendoor kon men genieten van een heerlijk drankje naar keuze,  de advocaat met slagroom was weer erg in trek. Na drie rondjes bingo kwam de koffietafel.
Eerst kregen allen een lekkere groentesoep en daarna brood met diverse soorten beleg, waaronder ook warme hapjes, zoals warme zult, balletjes gehakt en kroketten.
Rond 1700 uur hadden allen de buik goed volgegeten en gingen dan ook zeer voldaan naar huis.
Het was een hele leuke en geslaagde middag en zeker weer voor herhaling vatbaar, maar of dat gezien het aantal deelnemers nog mogelijk is in het Steunpunt moeten we volgend jaar nog bezien. Maar we gaan er van uit hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Sinterklaas zondag 29 november 2009

Een regenachtige dag.
Toch ook een hele leuke spannende dag.
Weet je waarom???
Sinterklaas kwam bij de Flierefluiterkindjes op bezoek.
Het thema van deze dag was ook een beetje de kredietcrisis.
Sint had geld nodig om voor alle kinderen cadeautjes te kunnen kopen. Natuurlijk was de knutselopdracht…we gaan zelf geld maken voor de Sint. De pieten en de kinderen moesten van alles doen om geld te verdienen.
Ook draaiden we aan het rad….. en achter ieder nummer zat een vraag. Natuurlijk leverde de vragen geld op. Al het zelf gemaakte geld ging natuurlijk naar de Sint die het verzamelde in de mooie grote portemonnee.
Wat was Sinterklaas er blij mee.
Ook was de Sint niet alleen gekomen. Buiten de pieten die Sint altijd bij zich heeft was dit jaar een echte “Pietenband”met de Sint meegekomen. Geweldig was dat. We hebben gezongen en nog eens gezongen en gedanst met de kinderen en de pietenband blies en trommelde erop los.
Aan het einde van de ochtend kregen alle kinderen een cadeautje,we zwaaiden de Sint en zijn pieten uit en hopen natuurlijk dat Sinterklaas ons volgend jaar weer weet te vinden. 

Sinterklaas 2008

Bezoek Sinterklaas op 30 november bij de kindjes van de Flierefluiters.

Sinterklaas bracht op 30 november een bezoek aan de kinderen in het Kompas. De kinderen hadden de zaal mooi versierd met eigen gemaakte vlaggetjes, voor Sinterklaas, die omstreeks 12.00 uur zou arriveren.

Om die tijd kwam Sinterklaas binnen met een kleine pietenband , want de Sint houdt erg van muziek. Waren er soms een paar pieten ziek? Neen dat niet, maar de pieten hadden het allemaal heel erg druk. Er was zelfs een piet bij die was zo moe dat hij even wilde slapen. Sinterklaas vroeg of de kinderen soms met de pieten mee konden spelen. Dit was inderdaad het geval want alle kindjes hadden een muziekinstrumentje gemaakt. Nadat de pieten een beetje ruzie hadden gemaakt begonnen ze samen met de kinderen leuke liedjes te spelen en zongen de kinderen vrolijk mee vooral het pepernotenlied vonden de zwarte pieten en kinderen heel leuk.

Ook was er nog een jarige in het Kompas aanwezig, dit was de voorzitter Ries Rommens, die door Sinterklaas naar voren werd geroepen. De voorzitter mocht Sinterklaas meehelpen als seniorenpiet, want hij wist natuurlijk heel veel over de wijkvereniging.

Daarna werd er samen nog veel gedanst en gezongen en kregen de kinderen allemaal een cadeautje van Sinterklaas. Na afloop zongen allen kinderen “dag Sinterklaasje” en gingen zij allen weer met rode wangetjes en een mooi cadeautje huiswaarts.

Het was een heerlijke muzikale Sinterklaasmorgen waar we allen van hebben genoten.

Fietstocht en barbeque 2008

Fietstocht en barbecue op 7 september 2008

De jaarlijkse fietstocht en BBQ was dit jaar later gepland dan gebruikelijk omdat we op 31 mei ons 40-jarig jubileum uitgebreid gevierd hebben voor al onze leden. Ondanks het weer waren er toch ruim 20 deelnemers voor de fietstocht. Wind op en door een enkele regenbui was de stop bij de Leurse haven, bij de Turfvaart. Daar konden de deelnemers even op adem komen onder het genot van een drankje. Daarna werd de fietstocht weer voortgezet om uiteindelijk in de Palingstraat te eindigen.

Dit jaar was er keuze uit een lange en een korte route; de korte route was dit jaar speciaal uitgezet met een foto-puzzel om ook de kinderen een spannende route te laten fietsen. Voor de deelnemende kinderen was er een cadeautje te winnen met het oplossen van de puzzel tot het woord “40 jaar”.

Na de fietstocht was het tijd voor de barbecue. Het was weer een gezellig drukte, een kleine honderd eters, waarbij voor zowel de volwassenen als voor de kinderen een extra verrassing was geregeld. De kinderen konden zicht uitleven op het springkussen terwijl de ouderen tijdens het eten werden vermaakt door Laura van Hout, die met haar accordeon vele bekende Nederlandstalige liedjes ter gehore bracht. Er werd luidkeels meegezongen en de stemming zat er goed in.

Al met al was het weer een geslaagde dag. Voor we het weten is het 2009 en staat de volgende fietstocht en barbecue weer voor de deur.

Wandklimmen

Jeugdige Flierefluiters blijken goede klimmers!

 Vrijdag 26 september jl stond er een activiteit voor de tieners op het programma. In Roosendaal was een klimstudio afgehuurd en 9 tieners begeleid door enkele ouders en bestuursleden trokken daar om 19.45 uur vanaf het kerkplein op af.

In de klimstudio aangekomen bleek toch wel dat de verschillende klimwanden erg hoog en steil waren! Na een drankje en een uitgebreide instructie begonnen de eerste dapperen aan hun beklimming. Drie ouders hebben zich de gehele avond opgeofferd als “zekeraar”; zij hadden de touwtjes in handen qua veiligheid van de klimmende tieners. Nog bedankt daarvoor!

De tieners werden steeds moediger, zelfs hoogtevrees werd overwonnen (knap Thomas!). Zijn zussen Frederike en Dieuwertje waren ook voor geen kleintje vervaard en klommen steeds hoger. Ook Eveline, Luuk, Mans en Justin kregen er maar geen genoeg van. De kleinste tieners (Alex en Michael) waren helemaal niet meer te houden; als vliegen tegen de wand beklommen zij keer op keer de 18 meter (!!) hoge klimwand. Geweldig gedaan allemaal!

Na twee uur intensief bezig zijn namen we nog een drankje en togen voldaan en een nieuwe ervaring rijker weer naar Hoeven. Voor iedereen zeker voor herhaling vatbaar (en dan hopelijk met iets meer tieners).

40-jarig Jubileum

JUBILEUMFEEST 31 MEI 2008 BINGOMIDDAG

Om 13.30 uur werden de senioren van de wijk Flierefluiters getrakteerd om een heerlijke middag amusement in Het Kompas. Allereerst werden zij van harte welkom geheten door onze voorzitter Ries Rommens. Er werd begonnen met een bingo waarbij schitterende prijzen werden gewonnen. Die bestonden uit een stofzuiger, oranje poefs, koffiezetapparaat en nog vele andere prijzen.

Na een rondje werd het tijd voor iets anders en werd het optreden aangekondigd van Puur Natuur. Deze twee mannen afkomstig uit onze omgeving Brabant, brachten Brabant op een hele speciale wijze in kaart. Zij vertelden over onze mooie Brabantse streek en dat niet alleen ook zongen zij hierover prachtig zelf geschreven liedjes. Er was zelfs een liedje over keienpomp waarbij de naam van Van Eekelen werd genoemd. Wist u dat daardoor de eikel op de keienpomp is gekomen? Tevens zongen zij een liedje over ’t Paterke en het Kruidenierke. Dat bij vele oudjes bekend voorkwam.

Hierna was er een onderbreking voor de tweede, derde en tevens laatste bingoronde, waar ook weer prachtige prijzen werden gewonnen. Het was weer een fantastisch bingo. Na deze rondes kwamen de heren van Puur Natuur weer op en gingen zij verder met hun verhaal .Zij zongen liedjes over De Strontpaal. Dit is niet uit te leggen. ga daar zelf maar eens naar op zoek. Weet je niet waar die is, vraag dan maar aan iemand in de buurt naar Klaveren Vrouwke. Ook het liedje over Vroeger bij ons moeder thuis bracht bij velen leuke en mooie herinneringen naar boven. Men zag in de zaal bij dit liedje hier en daar een lach en een traan.

Het laatste optreden ging over mijnheer pastoor en onder luid geklap werden de heren uitgezwaaid. Bij het naar huis gaan kregen allen nog een leuke attentie ter herinnering aan deze dag. De 65-plussers van de wijk Flierefluiters kunnen terugkijken op een hele leuke en gezellige middag tijdens het 40 jarig jubileum van de FLIEREFLUITERS.

KINDERMIDDAG 

Tijdens de kindermiddag van het jubileumfeest was het een drukt van jewelste op het plein van basisschool De Lindenlommer. Onder toeziend oog van de mieren en insecten van de bouwploeg konden de kinderen zich de hele middag uitleven . Naast een aantal Oudhollandse spelletjes, een springkussen, klimrek, glijbaan en schminken kregen de kinderen een fantastische voorstelling van Soeki de clown.

Na het maken van zwaarden met ballonnen werd met z’n allen gezocht naar de schat van de piraten. Wie zich nog verveelden kon op de treintje stappen en een rondje in wijk rijden. Voor dorstlessers werd gezorgd, limonade en ijsjes. Alsof het niet opkon kregen de kinderen nog snoep en een vers gedraaide suikerspin van het suikerspinvrouwtje Jose. Naast een leuke bal met een spelletje kregen de kinderen een heuse knuffel Flierefluiter.

Van al dat gesjouw op het plein kreeg iedereen natuurlijk honger. Een frietje met knakworst aan de frietwagen van ’t Venneke liet zich goed smaken.

FEESTAVOND

In aanwezigheid van zo’n 130 Flierefluiters is in een gezellig versierde grote zaal van Het Kompas het jubileumfeest gevierd. Belangrijke aanwezige was een van de oprichters de heer Jan Manniën die door de voorzitter Ries Rommens in de bloemetjes werd gezet. Een andere oprichter, Kees Mannien, was ’s-middags op de seniorenmiddag al gehuldigd. De voorzitter moest, naast de vele al behaalde eerste plaatsen dit seizoen, weer melding maken van een overwinning van De Flierefluiters; het Hoevense wijkenvoetbal was onlangs een prooi voor onze voetbalploeg.

Op de tonen van Disco Dynamite werden al snel de eerste danspasjes gewaagd. De bouwploeg werd zeer verdiend in het zonnetje gezet en Oscar en Koen mochten een fraai bannier onthullen. Daarna kwam Soeur Sourier (Anita de Jongh) ons de geschiedenis van de Flierefluiters op een luchtige wijze en compleet met een powerpoint-presentatie, uit de doeken doen. Haar verhaal eindigde in een heuse bevalling, Jan-Kees was geboren, genoemd naar twee oprichters Jan en Kees Manniën. Co & Co (Co Vergouwen, Ronald Rensen en Henriette Edwards) presenteerden op muzikaal verantwoorde wijze ons eigen Flierefluiterslied; geweldig!

Intussen was de dansvloer bijna constant gevuld en was er ook veel belangstelling voor de tentoonstelling van foto’s, posters en tv-beelden van onze historie. Het bestuur ging nog rond met een lekker sateetje en bij het naar huis ging ontvingen de leden nog een mooie herinnering aan ons jubileumfeest.

Al met al kijken we terug op een mooi en gezellig feest waarvan iedereen (inclusief bestuur en partners) zeer genoten heeft. Het feest zal nog lang in onze herinnering blijven. Op naar de volgende activiteit, de fietstocht en barbecue van 7 september.

Kerstmannen, vrijdag 21 december 2007.

Wie komen aan het einde van het jaar langs de deur, de kerstmannen. Getooid met een verlichte arrenslee trokken op deze koude avond drie kerstmannen (vrouwen) met hun gevolg, o.a. rendier Rudolf, door Hoeven om de leden van de wijk te verblijden met een leuke attentie en om namens het bestuur een persoonlijke kerstwens over te brengen. De attentie dit jaar was een onvervalste ambachtelijke peperkoek.
Nadat weer en wind was overwonnen, zelf bevroren vingers bleef een enkeling niet gespaard, werd er op een bekend adres opgewarmd met een lekker glaasje gluhwein. Deze gastvrouw wordt zeker in ere gehouden.
Deze activiteit is tevens de afsluiting van het afgelopen jaar. Het komende jaar belooft veel goeds, dan bestaat onze wijk 40-jaar.

Kerstmiddag voor de oudere (65+) Flierefluiters 2007

Afgelopen zaterdag de 15e december was het weer zover, de bekende en altijd druk bezochte Kerstmiddag.
Druk was het zeker, er waren 76 (!!) krasse Flierefluiters aangemeld en die waren er ook allemaal! De vertrouwde ruimte in Het Pluspunt was te klein. Met medewerking van het KBO-bestuur (waarvoor nog hartelijk dank) hebben we van hun ruimte in Het Pluspunt gebruik kunnen maken. Deze ruimte zat met bijna 80 personen barstens vol. Het was wel heel gezellig. Na een kopje koffie/thee met iets lekkers barstte het bingo-geweld los. Onder begeleiding van de Kerstman, die inmiddels spontaan was binnengevallen en hartelijk werd verwelkomd (waar kennen wij die man toch van?), werden drie bingorondjes gespeeld. Er waren mooie prijzen beschikbaar gesteld door de Hoevense middenstand. Nadat de Kerstman ons had verlaten wegens zijn drukke programma, werd er gezellig gebuurt en geborreld. Rond de klok van vier uur werden de tafels door de actieve bestuursleden en enkele extra hulpen (Carel, Jeanne, José, Jaantje en Maries nog bedankt daarvoor!) gedekt en kon de inwendige mens met een goed verzorgde Brabantse koffietafel met alles erop en eraan worden versterkt. Na nog een laatste borreltje en praatje gingen onze ouderen tevreden en voorzien van een cadeautje van de Kerstman huiswaarts. Het bestuur kon na het opruimen, afwassen en andere karweitjes moe maar voldaan terugzien op een zeer geslaagde Kerstmiddag.

 

 

 

 

 

 

 

 

December 26, 2009 | ©NvH voor BC De Flierefluiters